X
animated feature

Victor Vleermuis

Victor Vleermuis is a young bat who is afraid of the dark and who falls in love with a colorful bird. This production is produced in collaboration with Errol Nayci and his company The Storytellers Film & TV in coproduction with Luxemburg based company Zeilt Animation and written by Karen van Holst Pellekaan.

Victor Vleermuis is bang in het donker. Overdag probeert hij met veel moeite en gevaar voor eigen leven in de schemer, schuilend voor zonlicht en enge vogels zijn kostje bijeen te scharrelen. Wanneer hij ook nog eens verliefd wordt op een exotische zangvogeltje, wordt zijn leven fleuriger en spannender, maar ook veel ingewikkelder.

Errol Nayci van The Storyteller Film & TV is de hoofdproducent van deze film. il Luster co-produceert door de inbreng van al haar animatie-expertise en netwerk en leunt hierbij op het Capybara collectief dat is opgericht door 3D cgi veteranen Sem Assink en Lewis van der Werf. Op dit moment wordt er op meerdere lokatie gewerkt aan de productie. In Studio Moldybyrd (art direction) werken vier artiesten aan het design en de achtergronden. Onder leiding van producer Chris Eimers-Mouw en Dick Grinwis worden de lay-outs geproduceerd door een team van 4 lay-outers. Ondertussen is de studio in Utrecht volgelopen met naast regisseur Patrick Raats en Sem en Lewis, producer Daniëlle de Jonge, Technical director Niels Medemblik en twee modellers en riggers en vijf animatoren.

 * note: all images are early concept design! Do NOT USE FOR PUBLICATION

*In Production*
Producent: Errol Nayci, The Storytellers Film&TV Animatieproducent: Arnoud Rijken Scenario: Karen van Holst Pellekaan Regie: Patrick Raats 3D productie: Capybara Animation Art direction: Studio Moldybyrd Co-producer: Zeilt Animation